Tekrarlayıcı Olumsuz Düşüncelerin ve Üstbilişsel İnançların İncelenmesi

0
143

blank

Sizi Araştırma Görevlisi Duygu UZUN tarafından yürütülen “Tekrarlayıcı Olumsuz Düşüncelerin ve Üstbilişsel İnançların İncelenmesi” başlıklı araştırmaya davet ediyoruz.

Değerli katılımcımız,

Araştırma iki aşamadan oluşmaktadır. Araştırmanın birinci aşaması olan bu aşamada, katılımcılardan bir dizi anket formunu doldurmaları istenecektir. Bu formların doldurulması 30-40 dakika sürmektedir.
İkinci aşamanın katılımcıları birinci aşamayı tamamlayan katılımcılar arasından daha sonra belirlenecektir. İkinci aşamaya katılmak isteyen katılımcıların araştırmaya davet edilebilmeleri için e-mail adreslerini yazmaları gerekmektedir. 
Araştırmanın ikinci aşamasında, katılımcılardan bir anket formunu doldurmaları istenecektir. Bu formun doldurulması 4-5 dakika sürmektedir. Bu form doldurulduktan sonra, katılımcılara bir e-mail gönderilecek ve katılımcılardan ücretsiz bir anket uygulamasını akıllı cep telefonlarına yüklemeleri ve uygulama üzerinden 7 gün boyunca günde 4 kez gönderilecek anketleri doldurmaları istenecektir. Bu anketlerde çok sık ve tekrarlı biçimde akla gelen tekrarlayıcı olumsuz düşüncelerle ilgili sorular yer almaktadır. Bu soruların cevaplanması 1.5-2 dakika sürmektedir. 7 gün sonunda bir e-mail daha gönderilecek ve katılımcılardan bir anket formunu doldurmaları istenecektir. Bu formun doldurulması 3-4 dakika sürmektedir.
Araştırmanın her iki aşamasını da tamamlayan katılımcılar arasından rastgele olarak belirlenecek 10 katılımcıya 350 TL değerinde market veya kitap/kırtasiye çeki verilecektir.
Araştırmaya katılmak tamamen gönüllülük esasına dayanmakta ve bir risk içermemektedir. Araştırmanın herhangi bir aşamasında geri çekilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak araştırmayı tamamlamanız ve size sunulan anketlerdeki tüm sorulara sizi en doğru yansıtacak şekilde cevap vermeniz, elde edilecek verilerin niteliği ve araştırma sonuçlarının doğruluğu açısından oldukça önemlidir.
Araştırmadan elde edilecek tüm bilgiler ve cevaplar gizli tutulacak, sonuçlar toplu bir şekilde değerlendirilecek ve yalnızca bilimsel amaçlı yayınlarda kullanılacaktır.

Katılımınız için teşekkür ederim.

İletişim Bilgileri: Duygu Uzun
Mail: tekrarlayicidusuncelergunlugu@gmail.com
Etik Kurul Kararı: Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji Bölümü Klinik Psikoloji
Tarih: 01.04.2023
Karar No:E-87347630-659-56268
Ankete katılımı için tıklayınız.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz