Türkiye Acil Tıp Derneği
Misyonumuz
Türkiye’de, Acil Tıp Sistemi içinde yer alan konularda – acil tıp uzmanlığı, acil servisler, hastane öncesi acil yardım, ilkyardım, afet organizasyonu – projeler üretmek ve bu sistemin gelişmesine destek olmaktır.
Vizyonumuz
Acil Tıp Sisteminin tüm Türkiye’de gelişmesini sağlayarak dünyada önder ve örnek kuruluş olmaktır.
Kuruluş Amaçları
- Acil Tıp Uzmanlığı eğitim standartlarını oluşturmak ve bunları en yüksek seviyeye çıkarmak.
- Acil hekimlerini, uzmanlık ve mezuniyet sonrası eğitimine teşvik etmek ve eğitimin standartlarını belirlemek,
- Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitimin standartlarını belirlemek,
- Acil sağlık hizmetlerinin sosyal ve ekonomik yönlerini değerlendirmek,
- Halkı acil tıp hizmetleri konusunda bilinçlendirmek (poster, seminer, broşür, radyo, gazete, dergi, televizyon vs.),
- Acil tıp ile ilgili yapılacak temel ve klinik araştırmaları teşvik etmek, desteklemek,
- Acil hekimlerinin hem kamuda hem de özel olarak çalışabilmelerini teşvik etmek,
- Acil hekimlerinin hem akademik kuruluşlarda hem de bilimsel/tıbbi kuruluşlarda temsil edilmelerini teşvik etmek,
- Acil hekimlerinin, hastane öncesi acil hizmetler sisteminde ve felaket afet planlamasında lider rolü oynamalarını desteklemek,
- Acil sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda kaliteli acil sağlık hizmetleri ve hasta nakli standartlarını belirleyip aralarındaki koordinasyonunun sağlanmasını teşvik etmek,
- Acil tıp hizmetlerinde “toplam kalite” felsefesini tüm sağlık ekibine anlatılarak eğitilmelerini teşvik etmek,
- Acil servislerde çalışan hekimlerin ve personelin tıbbi bilgisini geliştirmek için sürekli eğitim programlarının uygulanmasına katkıda bulunmak,
- Acil hekimlerinin eğitim ve tecrübe ile kazandıkları becerileri uygulayabilecekleri ortamın sağlanmasını teşvik etmek.
Acil Tıp Uzmanları Derneği
Derneğin Amaçları
- Türkiye’de acil tıp alanının genişlemesine katkıda bulunmak,
- Acil tıp sahasında çalışan hekimleri acil tıp konularında mezuniyet sonrası eğitime teşvik etmek ve eğitimin standartlarını belirlemek,
- Acil tıp sahasında çalışan hekimlerin özlük haklarını korumak; maddi ve manevi çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çaba sarf etmek,
- Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,
- Acil sağlık hizmetlerinin organizasyon, sosyal ve ekonomik yönlerini değerlendirmek,
- Acil tıp ile ilgili olarak yapılacak klinik öncesi ve klinik araştırmaları teşvik etmek, desteklemek,
- Acil tıp uzmanlarının gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışma koşulları iyileştirmek için çalışmalarda bulunmak
- Acil tıp hekimlerinin hastane öncesi ve hastane sonrası acil hizmetler sisteminde ve felaket planlamasında aktif olarak çalışmalarını desteklemek,
- Acil sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlardaki kaliteli acil sağlık hizmetini ve hasta nakli standartlarını belirleyip kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanmasını teşvik etmek,
- Acil tıp sahasında çalışanların tıbbi bilgisini geliştirmek için sürekli eğitim programlarının uygulanmasına katkıda bulunmak ,
- Acil tıp uzmanlarının eğitim, çalışma, ekonomik, standartlarını iyileştirmek ve bu konuda çalışmalar yapmak,
- Acil tıp uzmanlığı eğitim standartlarını oluşturmak ve bu konuda temel danışmanlık görevini üstlenmek,
- Acil tıp konuları ile ilgili belirli aralıklarla kurs ve sınav düzenleyerek kaliteyi arttırmak,
- Acil tıp alanındaki eğiticilerin verimliğini desteklemek (kitap ,dergi, slayt seti)
- Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,
- Acil Tıp Anabilim Dallarının kaliteli bir şekilde çoğaltılması ve geliştirilmesine yardımcı olmak
- Tüm vatandaşların iyi bir acil servis almasını sağlamak amacıyla araştırmalar yapmak
- Acil servis hastalarının sorunlarıyla ilgilenmek ve daha iyi hizmet alabilmelerini temin etmek
- Acil tıp alanında geleceğin eğitici, araştırıcı ve yöneticilerini yetiştirmek için kurs, toplantı ve kaynaklar ile teşvikte bulunmak
Acil Ambulans Hekimleri Derneği
Misyon
Acil sağlık hizmetleri kapsamında yer alan acil servis ,ambulans ,ilkyardım ve afet tıbbı konuları ile bu alanlarda çalışan hekimler ve diğer personelin verim ve kalitesini yükseltmek amacıyla bilimsel araştırma, yayın ve projeler hazırlamak, etkinlikler düzenlemek.
Acil ve Afet Derneği
KURULUŞ AMACIMIZ
Dernek, doğal, teknolojik ve insan eliyle meydana gelen olağan dışı durumlarda ve afetlerde acil sağlık hizmetleri ve kurtarma hizmetleri sunmak, medikal kurtarma ve arama kurtarma faaliyetleri yapmak, profesyonel bir çalışma ile gönüllü olarak bu faaliyetleri yerine getirmek, konuyla ilgili her tür basım, yayın ve akademik faaliyetlerde bulunmak, toplantı, panel, kongre, konferans, seminer ve çalıştay düzenlemek, afet ve olağan dışı durum eğitim, araştırma, geliştirme ve yönetim merkezleri kurmak, konuyla ilgili eğitmenlik ve danışmanlık yapmak, araştırma / geliştirme faaliyetleri ile proje çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuştur.
MİSYONUMUZ
Toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, Her koşulda, her yerde ve her zaman insan sağlığını korumak ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek.
VİZYONUMUZ
Tüm toplum ile kucaklaşan, ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığa sahip; toplumun acil durum ve afetlere yanıt kabiliyeti bakımından bilgi, beceri ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir kuruluş olmak.
İLKELERİMİZ
- Bağımsızlık İlkesi
ACAT bağımsız bir kurumdur. İnsancıl faaliyetlerinde kamu otoritelerinin yardımcısı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarına tabii, ancak kendisine uluslararası insani değerlere uygun hareket etme olanağı veren bir özerkliğe sahiptir.
- Tarafsızlık İlkesi
ACAT; siyasi, dini, ideolojik hiçbir yayın yapmaz. Irk, dil, din, milliyet, sınıf, siyasi düşünce, vb. hiçbir ayrım gözetmez, düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman bu nitelikteki ihtilaflara girmez. İnsan sağlığını acil ve zorunlu ihtiyaçlara öncelik vererek korumaya çalışır.
- İnsanlığa Saygı İlkesi
Her nerede olursa olsun, savaş, afet ve olağan dışı durumlarda ulusal ve uluslararası kapasitesi oranında insan hayatının ve sağlığının korunmasını, hasta mahremiyetine, insan hakları ve onuruna saygı duyulmasını, bütün insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışın inşasını destekler.
- Evrensellik İlkesi
ACAT, diğer ülke ulusal dernekleri ile evrensel etik kurallarına bağlı kalarak, eşit statüye sahip ve karşılıklı yardımlaşmada onlarla eşit sorumlulukları ve görevleri paylaşarak işbirliği yapar.
ACAT, benzer amaçlı uluslar arası kurum ve kuruluşlara üye olur ve kendi amaçları ile örtüşen organizasyonların içinde yer alır.
- Açıklık İlkesi
ACAT, herhangi bir derneğe üye olma yeterliliğine sahip olan herkese açıktır. Çalışmalarını bütün yurdu kapsayacak şekilde yürütür.
- Bilimsellik İlkesi
ACAT, çalışmalarında akademik bilgiyi esas alır. Bilimsel olmayan, bilimin onaylamadığı hiçbir yöntem ve yaklaşım kullanmaz.
Çalışma alanı ile ilgili olarak, derneğin ve / veya üyelerinin yaptığı / yaptırdığı araştırma sonuçlarını, ürettiği akademik bilgiyi, yaptığı buluşu, geliştirdiği yöntemi telif hakları ile ilgili mevzuata bağlı kalarak benzer amaçlı kurum ve kuruluşlarla, üniversiteler ile ve toplumla paylaşır.
- Gizlilik İlkesi
ACAT, üyelerinin tüm kimlik ve iletişim bilgilerini gizlilik ilkelerine bağlı kalarak, ilgili mevzuat gereği korur.
ACAT, üyelerinin kimlik ve iletişim bilgilerini dernek üye kaydı ve dernek içi iletişim amacı dışında hiçbir şekilde kullanmayacağını, hiçbir yerde yayınlamayacağını, adli ve resmi makamların talebi hariç her kim olursa olsun üçüncü şahıslara vermeyeceğini, hiçbir şekilde kullandırmayacağını ve koruyacağını taahhüt eder.
Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği
Sağlık Bilimleri Fakülteleri / Yüksekokullarında Acil Yardım ve Afet Yönetimi alanında lisans derecesinde eğitim alarak bu alanda profesyonelleşen Acil Yardım ve Afet Yöneticilerinin meslek örgütüdür. Derneğimiz, mezunların istihdamına yönelik Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri, Türk Kızılay’ı, AFAD, İtfaiye Teşkilatları, İlgili STK’lar ve özel sektördeki çalışma alanlarında istihdamına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca, dernek olarak mezunların mesleki kalitesini artırmaya yönelik mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim faaliyetleri çerçevesinde kurs, çalıştay, panel, sempozyum, kongre gibi bilimsel etkinlikler yapmaktadır.
Misyon
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans mezunlarının unvan ve kadro sorunlarını çözerek ulusal ve uluslararası alanda mesleki olarak saygınlığını arttırmak.
- Mezuniyet sonrası eğitimler düzenleyerek mezunların mesleki bilgilerinin güncelliğini sağlamak
Tüm ATT ve Paramedik Derneği
Neden TAPDER ?
Aslında biz bu isme neden ayrıyız diye sorarak başladık. Evet aynı ortamı, aynı ambulansı paylaşan 24 saat sevinci ve üzüntüsü ortak olan ‘’Hayat Kurtarma’’ işini tam bir ekip uyumuyla yerine getiren ATT-PARAMEDİK’ler Birlik olmalıydı.
Profesyonel çalışma hayatında herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapıp, muhatabı olduğumuz insan hayatını devam ettirmek adına sorumluluğunu yerine getirmekteydi. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yada altlığı yok, Yaptığımız iş en kutsal mesleklerden biriyken aksini düşünmek saçma olurdu zaten. Peki neden ayrışma vardı, neden birlik olup, ‘’Birlikten doğan kuvveti mesleğimizin yararına kullanmayalım ki ‘ Zaten sorun ve sıkıntılarımız hemen hemen aynıyken neden suni meselelerle birbirimizi kırıp dökerek enerjimizi doğru kullanmayalım ki…
11 Şubat 2013 Tüm bu sorularımızdan ortak çıkardığımız sonuç Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği ( TAPDER ). Ülkemiz de ATT ve PARAMEDİK’leri aynı dernek çatısında toplayan ilk derneği TAPDER’i 7 meslek sevdalısı arkadaşımla birlikte kurduk. Artık mesleğimiz adına bir fikri ortaya çıkarmıştık. Tabi sadece dernek kurmakla kalmayıp güzel düşüncelerle belli bir planlama doğrultusunda meslektaşlarımızın karşısına çıktık. Bu bağlamda 112’nin kalbine yerleşen mesleğimizin 1-1-2 ( 11 Şubat ) gününü ATT,PARAMEDİK Bilik beraberlik günü olarak ekip ruhunun bizlere kattığı coşkuyla hep birlikte kutlanmasını kararlaştırdık ve ‘’Gün sizin gününüz gün birlik beraberlik günü’’ slagonumuzla çeşitli illerde geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirdik. İlerleyen yıllarda daha da coşkuyla kutlanması ve birlik beraberlik temelinin sağlamlaşması için etkinliklerimizi büyüterek devam edeceğiz.
Yaptığımız planlama doğrultusun da yine alanında bir ilk olan 1. Ulusal Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Kongresini Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan ve Aynı zamanda termalin başkenti ünvanından faydalanarak Afyonkarahisar İkbal Termal otelde gerçekleştirdik. Ülkemizin çeşitli illerinden ki üniversitelerin alanında uzman hocalarının yanı sıra ATT ve PARAMEDİK meslektaşlarımızdan oluşan Kongre düzenleme kurulu ile birlikte mesleğimizin geleceğine ışık tutacak bilimsel bir kongre planını ortaya çıkardık. Kongremize Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü PROF. DR. Ali COŞKUN Hocamızın ATT-PARAMEDİK Tarihsel gelişimini anlatan slaytı ASS Geldiğimiz yerin güzel bir özetiydi. Aynı zaman da 481 Katılımcının sorularına cevap bulabildiği Mesleğimizin çözüm yolları panelinde, mesleki sorunlarımıza çözüm yolları oluşturduk. Uzaktan ve yakından kongremize katılan meslektaşlarımızla birlikte bilimsel ve sosyal tam bir birliktelikle, dolu dolu 3 gün geçirerek mesleğimizin geleceğine yön verdik.
Yine teşkilatımızın birlikteliği adına Bursa ilinde 1 Ulusalararası Ambulans Rallisini Dernek eliyle gerçekletirerek yine mesleğimize bir ilki yaşattık. Danimarka’dan Rallimize katılan PARAMEDİK Meslektaşlarımızla birlikte eğitici, eğlendirici ve yarıştıran etaplarımızla muhteşem bir kenetlenme sağlayarak güzel bir günü TAPDER Ailesine yakışan birlik beraberlik ruhuyla geride bırakmanın onurunu yaşadık. Ambulans rallimizi yine yine yeniden geçekleştirme kararı almanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ülkemizin çeşitli illerinde planladığımız TAPDER EKG Günleri kapsamında Pratik EKG Eğitimi düzenlemey başladık. EKG’yi sıradanlaşıran bir mantıkla, işin anatomisinde boğulup ifade de kolaylıklar getirerek sahaya yönelik EKG’yi zevkli ve bir o kadar da öğretici hale getirip meslektaşlarımızın hizmetine sunduk. Gittiğimiz her ilde aldığımız tepkiler gerçekten mutluluk vericiydi. Ülkemizin Doğusundan Batısına meslektaşlarımızın her zaman isteklerini yerine getirerek TAPDER EKG Günlerini tüm hızıyla devam ettireceğiz.
Bizler ortaya bir fikir attık bunun adı birlik beraberlikti, sevgiydi, başarıydı… Mesleğimizin hakettiği değeri görmesi en iyi şekilde temsil edilmesi yegane hedefimizdi. Siz değerli meslektaşlarımız fikrimize sahip çıkıp ‘’ Birlik beraberlik için bende varım ‘’ diyerek TAPDER Ailesine katılarak bizlere sağladığınız itici güç geçtiğimiz 1 yılda bizim en büyük destekçimiz oldu. Bu güne kadar illerde il başkanlığı kurarak, İl yönetimine girerek çok değerli zamanlarını kendi özel yaşamlarından feragat ederek meslektaşlarımıza fikrimizi anlatan arkadaşlarımıza ve bizlere destek olarak hep yanımızda olan üyelerimize yaptığımız organizasyonlara katılan tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Evet bir sivil toplum kuruluşundan çok, bir AİLE olabilmek adına atılan bu adımlar da büyük emeği olan TAPDER Yönetim Kurulunda ki meslek sevdalısı kardeşlerim alkışın en büyüğü onlara. ‘’Cesaret başarının anahtarıdır’’ bizler mesleğimiz yararına çalışmaya gönüllüyüz diyerek Uşak’tan başlattığımız birliktelik ne mutlu ki Ülkemizin çeşitli illerinde meslektaşlarımız tarafından büyük bir destekle her geçen gün yayıldı.
Gelelim ilk başta sorumuzun asıl cevabına, Adının ne olduğunun çok bir anlamı yok aslında. Bizlere verdiğiniz destek mesleğimize verdiğiniz destektir bu bilinci tüm ATT ve PARAMEDİK meslektaşlarımız arasında oturtarak sivil toplum kuruluşu algısını doğru yerleştirmek bizim öncelikli hedeflerimizden.
Bizler ‘’ Hayat Kurtaranlar’’ olarak büyük bir aileyiz… Ama hala ‘BİR’ kişi eksiğiz…
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Derneği
1- Uluslararası medikal kurtarma ekip personelinin ve tüm afet çalışanlarının, çalışmalarının uygun koşullarda ve afet tıbbının ihtiyaçları doğrultusunda uluslararası standartlarda sunulması için bilimsel, eğitsel ve sosyal faaliyetler düzenlemek, hukuksal çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yapmak, gelir kaynakları yaratmak,
2- Doğa ve insan kaynaklı meydana gelen olay, acil durum ve afetlerin erken haber alınması ve hızlı tıbbi müdahalesi için gerekli her türlü hazırlığı yapmak, kamu ve özel sektöre ait ekiplerle koordineli çalışmak.
3- Ulusal ve uluslararası afetlerde sağlık ve medikal kurtarma hizmetlerinin gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak,
4- Ekip ve ekipmanlar için gerekli çalışmaları yapmak (ekipman temini, ar-ge çalışmaları yürütmek, depo faaliyetlerini yürütmek vb.)
5- Eğitimler için gerekli araç gereçleri temin ederek eğitim salonları yaptırmak, kiralamak, eğitimci yetiştirmek, kurs ve sertifikalı eğitimler düzenlemek, gerektiğinde eğitimler için yurt içi ve yurt dışı kaynakları kullanmak.
6- Doğa ve insan kaynaklı meydana gelen olay, acil durum ve afetlerin, meydana gelmesinden önce olası risk analizlerini yaparak, alarm evresini en kısa sürede başlatmak ve medikal hizmetler için yetişmiş tam donanımlı insan ve araç gücü ile müdahale etmek veya edilmesini sağlamak.
7- Ulusal ve uluslararası, kişisel ve kitlesel, arama ve medikal kurtarma, tıbbi bilgi beceri, olay yeri yönetimi veya eğitim gerektiren her türlü acil durum ve afetlerde, kazazedelere en kısa sürede medikal müdahale yapmak, veya yapılması için kamu, özel sektör ya da sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek,
8- Ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren arama kurtarma ekiplerine, faaliyet gösterdikleri yerdeki veya kazazedelere yönelik medikal müdahale desteği vermek,
Derneğin Amaçları
Derneğin kuruluş amaçları tüzüğün 3. maddesinde belirtilmiştir. Buna göre Türkiye ‘de travma ve acil cerrahi ile uğraşan kuruluş ve hastanelerin hizmetlerinin güncel tıbbın gereklerine uygun bir şekilde yürütülmesinin bilimsel denetlenmesine, bu konuda yapılacak, bilimsel ve sosyal çalışmaların desteklenmesine, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve iletişimin sağlanmasına, konu ile ilgili hala mevcut yada doğacak sorunlara bilimsel, sosyal, politik ve ekonomik çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yapmaktır.
- Travma ve Acil Cerrahi kuruluşlarının kendi aralarında haberleşme, dayanışma ve yardımlaşmasını sağlamak ve etik sorunların çözülmesine yardımcı olmak.
- Travma ve Acil Cerrahi konusunda, gerekli bilimsel ve sosyal kurullar oluşturmak.
- Evrensel bilimin ve ülkenin gerekleri paralelinde travma ve acil cerrahi ile ilgili yasal değişiklikler doğrultusunda girişimlerde bulunmak, Travma ve acil cerrahi hizmetleri yürüten kuruluşlarda ve konu ile ilgili hastanelerde, bu konuda hizmet veren ve araştırma yapan hekim, hemşire, laborant, teknik ve idari benzer personelin, bilimsel alanda gelişmesini ve kurumlar arasında rotasyonu sağlamaya çalışmak.
- Travma ve acil cerrahi hizmetlerini yürüten kuruluşlarda ve hastanelerde çalışanlara, her türlü maddi ve manevi destekle bulunmak ve bulunulmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak.
- Travma ve acil cerrahinin organizasyonu ve hizmetlerinin eksiksiz verebilmesi için gerekli kurum, kuruluş ve servislerin kurulmasının yaygınlaştırılması için gerekli kurum, kuruluş ve servislerin kurulmasının yaygınlaştırılması için girişimlerde bulunmak.
- Travma ve acil cerrahi konusunda, kitap, dergi, broşür, gazete, radyo, TV ve benzer iletişim ve propaganda çalışmaları yapmak, toplumda travma ve acil cerrahi bilincini oluşturmaktadır.
- Derneğin amacını gerçekleştirmek yönünden yararlı görülen yurtiçi ve dışı her türlü kurum ve kuruluşlar ile işbirliği sağlamak.
- Bilimsel kurs, seminer, sempozyum, konferans, kongre vb. toplantıları düzenlemek ve aktivitelerini içeren bilimsel yayınlar yapmak.
- Dernek faaliyete geçtiği tarihten itibaren bu amaçlar doğrultusunda
- İlki İstanbul Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Birimi Yardım Derneği desteğinde yapılan Travma ve Acil Cerrahi Kongresi ‘nin ikincisinin organizasyonunda yer almıştır. 3.Travma ve Acil Cerrahi Kongresi, 31 Ağustos-4 Eylül l999 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Derneğimizin yoğun faaliyetleri sonucu Avrupa Travma ve Acil Cerrahi Kongresi 2002 yılında İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde derneğimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Ayrıca, 17-20 Aralık 1998 tarihinde Bursa’da Birinci, 27-30 Eylül 2000 tarihinde Diyarbakır’da İkinci Bölgesel Travma ve Acil Cerrahi Kongreleri gerçekleştirilmiştir.
- 1997 yılına kadar yine aynı derneğin yayın organı olarak yayınlanan Travma ve Acil Cerrahi Dergisi bu tarihten itibaren Travma ve Acil Cerrahi Derneği ‘nin yayın organı haline gelmiştir.
- Travma ve Acil Cerrahi Derneği, İstanbul Tıp Fakültesi Travma ve Acil Cerrahi Birimi ‘nin iş birliği ile Travma ve Resüsitasyon Kursları (TRK) ‘nı düzenlenme kararı vermiş ve gerekli hazırlıkları takiben TRK kurslarına başlanmıştır.
Dernek, bu amaçları gerçekleştirmek için aşağıdaki konulara öncelik tanır. Dernek, Travma ve Acil Cerrahi ‘nin Genel Cerrahi ‘ye bağlı bir bilim dalı olmasını ve bir üst ihtisas haline gelmesi için yoğun çaba harcamaktadır. Böylece travma hastalarının teşhis takip ve tedavisini bir orkestra şefi gibi idare edecek, travma ve acil cerrahi uzmanları ayrıca travma organizasyonu, travma merkezlerinin kurulması, travmada koruyucu önlemler ve travma eğitiminde de aktif ve etkin rol alacaklardır.